kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na bardzo smaczną domową pastę do pieczywa. Przygotowana ze smażonej wątróbki i cebuli z dodatkiem cieciorki. Polecam.

Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa

 

  • 200 g wątróbki drobiowej
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki ugotowanej cieciorki
  • 1 łyżeczka soli paprykowej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię i dodajemy olej kokosowy (1 łyżka), smażymy na złoty kolor. Przekładamy do kielicha blendera.

Wątróbkę czyścimy i myjemy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym (1 łyżka) przez kilka minut.

Do kielicha blendera dodajemy usmażoną wątróbkę, cieciorkę i przyprawy. Blendujemy na gładką masę.
Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa
Pokrojoną w kostkę cebulę smażamy na oleju.
Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa
Obtoczoną w mące wątróbkę smażymy na oleju.
Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa
Ugotowaną cieciorkę przekładamy na cedzak.
Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa
Do kielicha blendera wkładamy wszystkie składniki i blendujemy na gładką masę.