Sposób przygotowania:
Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa
Wątróbkę czyścimy i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. W międzyczasie cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pokrojone składniki przesmażamy na smalcu ( 1 łyżka z czubkiem ) przez około 5 minut. Przekładamy do miseczki.
Wątróbkę kroimy na mniejsze części i przekładamy na patelnie z resztą smalcu i smażymy około 10 minut ( mieszamy ), dodajemy przesmażone warzywa i razem smażymy przez kolejne 5 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
Do kielicha blendera przekładamy przesmażoną wątróbkę z warzywami, ketchup, przyprawy i blendujemy na gładką masę.
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pokrojone składniki przesmażamy na smalcu ( 1 łyżka z czubkiem ) przez około 5 minut. Przekładamy do miseczki.
Wątróbkę kroimy na mniejsze części i przekładamy na patelnie z resztą smalcu i smażymy około 10 minut ( mieszamy ), dodajemy przesmażone warzywa i razem smażymy przez kolejne 5 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
Do kielicha blendera przekładamy przesmażoną wątróbkę z warzywami, ketchup, przyprawy i blendujemy na gładką masę.