kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną pastę do pieczywa. Pasta przygotowana z wątróbki drobiowej, dyni, cebuli i czosnku. Prosta i szybka w przygotowaniu.

Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa

 

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa
Wątróbkę czyścimy i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. W międzyczasie cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pokrojone składniki przesmażamy na smalcu ( 1 łyżka z czubkiem ) przez około 5 minut. Przekładamy do miseczki.
Wątróbkę kroimy na mniejsze części i przekładamy na patelnie z resztą smalcu i smażymy około 10 minut ( mieszamy ), dodajemy przesmażone warzywa i razem smażymy przez kolejne 5 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
Do kielicha blendera przekładamy przesmażoną wątróbkę z warzywami, ketchup, przyprawy i blendujemy na gładką masę.
Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa
Oczyszczoną wątróbkę myjemy i wkładamy do cedzaka.
Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa
Obrane z łusek i skórki warzywa kroimy w kostkę.
Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa
Do przesmażonej wątróbki dokładamy smażoną dynię z cebulą i czosnkiem.
Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa
Wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera i blendujemy.

Tagi:

pasta