Sposób przygotowania:
Ryż z wędzoną makreląEtap 1
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Etap 2
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Przygotować wszystkie przyprawy i zioła. Makrelę dokładnie oczyścić z ości, rozdrobnić. Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju.
Etap 3
Dodać do tego wszystkie przyprawy. Chwilę podsmażać cały czas mieszając.
Etap 4
Dodać ryż, wymieszać, podsmażać minutkę.
Etap 5
Dodać rybę, wymieszać.
Etap 6
Patelnię zdjąć z ognia. Do ryżu z rybą dodać masło i posiekaną natkę.
Etap 7
Mieszać powoli, aż masło się roztopi i wszystko ładnie się połączy.