Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pasta z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna pasta na kanapki z wędzonej makreli z tartym żółtym serem, szczypiorkiem, majonezem i jogurtem greckim.

Pasta z wędzonej makreli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli

 

  • 1/2 wędzonej makreli
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka masła
  • 90 g jogurtu greckiego
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 50g żółtego sera
  • 1/3 pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli
Rybę dokładnie obrać ze skóry i ości. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym maśle, przestudzić. Rybę przełożyć do miski blendera. Dodać do niej zeszkloną cebulę, jogurt, majonez, trochę soli i pieprzu. Wszystko mocno zmiksować.Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek posiekać. Ser i szczypiorek dodać do rybnej pasty. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastą smarować kanapki.
Pasta z wędzonej makreli
Pokrojona w kostkę cebula zeszklona na maśle.
Pasta z wędzonej makreli
Ryba cebula majonez jogurt i przyprawy przełożone do miski blendera.
Pasta z wędzonej makreli
Żółty ser starty na tarce o drobnych oczkach.
Pasta z wędzonej makreli
Tarty ser i posiekany szczypiorek dodane do rybnej pasty.