sylwus

sylwus

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

pasta z wędzonej makreli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

doskonała na kanapki. szybko i łatwo

pasta z wędzonej makreli

Składniki:

pasta z wędzonej makreli

 

  • wędzona makrela
  • 200ml słodkiej śmietany
  • natka pietruszki
  • pieprz, sok z 0.5 cytryny

 

Sposób przygotowania:

pasta z wędzonej makreli
Makrele obrać ze skry i ości oraz rozdrobnić w palcach. Pietruszkę drobno posiekać i dodać do makreli razem z sokiem z cytryny całość rozgnieść solidnie widelcem na gładką jednolita masę. Śmietanę lekko ubić aby stała się puszysta po czym dodać ja do ryby i delikatnie ale dokładnie wymieszać przyprawiając pieprzem.