ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Pasta z wędzonej makreli ajo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta z makreli w wydaniu tradycyjnym

Pasta z wędzonej makreli ajo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli ajo

 

  • 1 wędzona makrela
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • ok. 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli ajo
Makrelę obrać i dokładnie powyciągać wszystkie ości. Następnie podzielić na kawałeczki. Przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Następnie cebulę także pokroić w niewielką kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w półmisku, następnie dodać majonez (ilość wg uznania, składniki powinny się dobrze połączyć), dodać sól oraz pieprz. Całość wymieszać i gotowe. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego :)
Pasta z wędzonej makreli ajo
Ważne aby starannie powyciągać wszystkie ości z rybki :)
Pasta z wędzonej makreli ajo
Teraz już tylko majonezik, przyprawy i gotowe. Smacznego:)