Sposób przygotowania:
Pasta z wędzonej makreli dziadka Jurka
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki. Cebulę kroimy w kostkę (nie musi być drobna ), lekko ją solimy i odstawiamy na minimum 1 godzinę.
Po tym czasie cebulę odciskamy przez ręcznik papierowy z nadmiaru wody i tak przygotowaną cebulę przekładamy do blendera.
Do cebuli dodajemy ugotowane jajka i obraną pozbawioną ości makrelę. Wszystko blendujemy na jednolitą pastę.
Dodajemy majonez – mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną pastę serwujemy z ulubionym pieczywem, smacznego ; )
Po tym czasie cebulę odciskamy przez ręcznik papierowy z nadmiaru wody i tak przygotowaną cebulę przekładamy do blendera.
Do cebuli dodajemy ugotowane jajka i obraną pozbawioną ości makrelę. Wszystko blendujemy na jednolitą pastę.
Dodajemy majonez – mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną pastę serwujemy z ulubionym pieczywem, smacznego ; )