Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Exspresowa pasta z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta z wędzonej makreli jest pyszna i bardzo łatwa do zrobienia.

Exspresowa pasta z wędzonej makreli

Składniki:

Exspresowa pasta z wędzonej makreli

 

  • 1 makrela wędzona
  • 3 jaja
  • 4-5 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Exspresowa pasta z wędzonej makreli
Z makreli usunąć skórę, mięso bardzo dokładnie oczyścić z ości. Mięso włożyć do miski, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kosteczkę lub drobno posiekać. Do mięsa z ryby wsypać posiekane jajka, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. ( uważać z solą ponieważ makrela wędzona jest słona ) Przykryć i odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny. Pastę z makreli podawać z pieczywem.