oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Pasta z wędzonej makreli wg oliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasta z wędzonej makreli podawać na kolację.

Pasta z wędzonej makreli wg oliwkowa

Składniki:

Pasta z wędzonej makreli wg oliwkowa

 

  • 2 wędzone makrele
  • 1 łyżka gęstego majonezu
  • 1 kawałek selera
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztarda (kto chce albo kto lubi)

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonej makreli wg oliwkowa
Wędzone makrele obrać ze skóry i ości, posiekać lub przepuścić przez maszynkę. kawałek surowego selera po obraniu i umyciu zetrzeć na tarce o drobnych otworach, skropić cytryną. Dodać starty seler do rozdrobnionej makreli i wymieszać z majonezem. Pastę można przyprawić łyżeczką musztardę. Potrawę tę można przygotować wieczorem i przechować.