migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pasta z wędzonych szprotek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Prosta pasta na kanapkę z wędzonych szportek. Wystarczy tylko zmiksoawać i już mamy pyszne śniadanko.

Pasta z wędzonych szprotek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta z wędzonych szprotek

 

  • 200 g wędzonych szprotek
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżeczka kaparów
  • 100 g sera typu włoskiego (ja dałam Capri Sierpc)

Sposób przygotowania:

Pasta z wędzonych szprotek
Od szprotek oderwać łebki oraz ogonki. Następnie całe tuszki wrzucić do rozdrabniacza. Dodać majonez i zmiksować. Następnie dodać osączone z zalewy kapary, posiekany szczypiorek oraz rozkruszony ser. Jeszcze raz zmiksować aż składniki się połączą. Pastę podawać z ulubionym pieczywem, mi najlepiej smakuje z białym.
Pasta z wędzonych szprotek
Etap 1 Od szprotek oderwać łebki oraz ogonki i wrzucić do rozdrabniacza. Dodać majonez i zmiksować.
Pasta z wędzonych szprotek
Etap 2 Dodać osączone z zalewy kapary, posiekany szczypiorek oraz rozkruszony ser.
Pasta z wędzonych szprotek
Etap 3 Jeszcze raz zmiksować aż składniki się połączą.