Sposób przygotowania:
Pasta z wędzonych szprotek
Od szprotek oderwać łebki oraz ogonki. Następnie całe tuszki wrzucić do rozdrabniacza. Dodać majonez i zmiksować. Następnie dodać osączone z zalewy kapary, posiekany szczypiorek oraz rozkruszony ser. Jeszcze raz zmiksować aż składniki się połączą. Pastę podawać z ulubionym pieczywem, mi najlepiej smakuje z białym.
![Pasta z wędzonych szprotek Pasta z wędzonych szprotek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-wedzonych-szprotek-253314.jpg)
![Pasta z wędzonych szprotek Pasta z wędzonych szprotek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-wedzonych-szprotek-253315.jpg)
![Pasta z wędzonych szprotek Pasta z wędzonych szprotek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-wedzonych-szprotek-253316.jpg)