Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pasta ze śledzi i serka homogenizowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta ze śledzi to bardzo smaczny dodatek do pieczywa.

Pasta ze śledzi i serka homogenizowanego

Składniki:

Pasta ze śledzi i serka homogenizowanego

 

  • 20 dag serka homogenizowanego
  • 6 filetów śledziowych w oleju po wiejsku
  • 1 żółtko jaja
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta ze śledzi i serka homogenizowanego
Filety śledziowe osączyć z oleju i bardzo drobno posiekać. Włożyć do miski, dodać starte na tarce o drobnych oczkach żółtko i rozetrzeć na masę. Następnie połączyć z serkiem homogenizowanym, dodać szczypiorek, przyprawić do smaku pieprzem ewentualnie solą i dokładnie wymieszać. Pastę ze śledzi podawać z pieczywem.