misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pasta ze szprotek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wymieszaj starannie: jajka, rybki, cebulę, natkę i sok ...

Pasta ze szprotek

Składniki:

Pasta ze szprotek

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • mała puszka szprotek w oleju
  • 3-4 cebule dymki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka soku z cytryny
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta ze szprotek
Jajka obrać, utrzeć na dużych oczkach tarki. Rybki odsączyć z oleju, starannie rozgnieść. Cebulki razem ze szczypiorkiem posiekaj jak najdrobniej. Wymieszaj starannie: jajka, rybki, cebulę, natkę i sok z cytryny. W miarę potrzeby dosolić do smaku, przyprawić pieprzem.