Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Paszteciki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealne z czerwonym barszczykiem

Paszteciki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paszteciki z ciasta francuskiego

 

  • 1 szt ciasto francuskie,
  • 40 dag mięso gotowane,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka smalec,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • tłuszcz do formy

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z ciasta francuskiego
Ugotowane mięso zemleć w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na smalcu, dodać przemielone mięso i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto pozostawić na kilka godzin w temp pokojowej. Następnie rozwałkować na grubość ½ cm, pokroić na prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć łyżkę farszu krótsze boki zawijać do środka, dłuższe zwijać jak roladę. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem brytfannie, piec około 30 minut w temp 190 stopni. podawać do czystych zup.
Paszteciki z ciasta francuskiego
Etap 1