Sposób przygotowania:
Pasztet
Zagotować dodać majeranek potem na wolnym ogniu gotować aż będzie miękkie.
Ostudzić przemielić przez maszynkę dodawać na przemian ze startą surową marchewką (1 szt.), ½ pietruszki, seler kawałek starte na długich oczkach.
Dwie nieduże cebule + wątróbka sparzyć w wywarze z mięsa i zmielić.
2 surowe jajka pieprz + wegeta, (jak kto lubi) majeranek, troszeczkę bułki tartej żeby było chrupiące na wierzchu, wyrobić tak żeby nie kleiło się do łyżki. Włożyć do blaszki wcześniej nasmarowanej i obsypanej bułką tartą. Piec około 60 minut w temperaturze 180-200 stopni. Nie musi być nagrzany do tej temperatury.
Ostudzić przemielić przez maszynkę dodawać na przemian ze startą surową marchewką (1 szt.), ½ pietruszki, seler kawałek starte na długich oczkach.
Dwie nieduże cebule + wątróbka sparzyć w wywarze z mięsa i zmielić.
2 surowe jajka pieprz + wegeta, (jak kto lubi) majeranek, troszeczkę bułki tartej żeby było chrupiące na wierzchu, wyrobić tak żeby nie kleiło się do łyżki. Włożyć do blaszki wcześniej nasmarowanej i obsypanej bułką tartą. Piec około 60 minut w temperaturze 180-200 stopni. Nie musi być nagrzany do tej temperatury.