Sposób przygotowania:
Pasztet cebulowy z natką pietruszkiETAP 1:
Obraną cebulę pokroić na piórka. Następnie przelać dwukrotnie wrzątkiem. Zostawić na 5-7 minut na sicie, aby odciekła. Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę.
Smażyć aż zmięknie. Gdy to nastąpi dodać kefir, wymieszać.
ETAP 2:
Następnie dodać pokrojoną bułkę, wymieszać. Bułka powinna wchłonąć wszystkie płyny.
Dusić całość jeszcze około 5 minut, po czym zdjąć z ognia. Przełożyć do blendera i dobrze zmiksować. Dodać starty ser żółty oraz żółtka.
Natkę drobno posiekać i dodać do miski, razem z kaszą manną.
ETAP 3:
Całość doprawić do smaku i dokładnie całą masę wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli.
Do masy cebulowej dodać pianę i delikatnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę pasztetową, wyrównać.
Piec w 180-190 st około 30-35 minut. Wyjąć , ostudzić i wstawić do lodówki.
ewaeu
monikaT83
ewaeu napisał(a):