Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Pasztet z cukinii wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasztety mogą być bardzo różne, ja polecam zwłaszcza wegetarianom bardzo smaczny pasztet z cukinii.

Pasztet z cukinii wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z cukinii wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z cukinii wg Megg
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz czosnek drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a natkę pietruszki drobno posiekać. Wszystkie składniki wraz z przyprawami dokładnie wymieszać, doprawiając do smaku. Przygotować podłużną blaszkę keksówkę, smarując ją tłuszczem i posypując delikatnie bułką tartą. Do przygotowanej blaszki wyłożyć przygotowaną masę. Piec w temp. 180 st przez 50 min. Po upieczeniu pasztet pozostawić do wystudzenia, a następnie wyjąć go z blaszki. Podawać z pieczywem i np. z musztardą.
Pasztet z cukinii wg Megg
Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Pasztet z cukinii wg Megg
Ser żółty również zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Pasztet z cukinii wg Megg
Cebulę i czosnek drobno posiekać.
Pasztet z cukinii wg Megg
Wszystkie składniki wraz z przyprawami dokładnie wymieszać.