Sposób przygotowania:
Muffinki brownie z jabłkiem i suszoną żurawinąETAP 1:
Wymieszać w misce przesianą mąkę z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia.
Białko oddzielić od żółtka. Żółtko utrzeć na jasny i puszysty krem z cukrem brzozowym.
ETAP 2:
Do utartych żółtek dodawać na przemian mleko i suche składniki, połączyć mikserem.
Startego na małych oczkach buraka dodać do ciasta. Dodać także żurawinę i dobrze wymieszać.
ETAP 3:
Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyć ją delikatnie z ciastem.
ETAP 4:
Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć po łyżce ciasta.
Jabłka umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plastry ( razem ze skórką).
Każdy plasterek wbić w środek ciasta. Piec w 180 st około 30 minut ( do suchego patyczka). Smacznego!