agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

pasztet EWY

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

dla milośnikow pasztetów i nie tylko;)

pasztet EWY

Składniki:

pasztet EWY

 

  • 0,5 kg mięsa wołowego
  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
  • 0,2 boczku świeżego
  • 0,3 wątróbki z drobiu
  • 2 duże cebule
  • 2 bułki kajzerki
  • 2-3 jaja
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

pasztet EWY
mięso wołowe, wieprzowe cebulę zalać niewielką ilością wody i ugotować. przed końcem gotowania dodać do gotowania wątróbkę. po ugotowaniu mięso wyciągnąć, a do wywaru włożyć kajzerki. wszystko razem zmielić, dodać jaja, przyprawić, piec w foremkach 40 min. 180 st

Tagi:

mięso