Pasztet we francuskiej kołderce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto francuskie nadziewane wyśmienitym pasztetem.

Pasztet we francuskiej kołderce

Składniki:

Pasztet we francuskiej kołderce

 

  • 2 puszki 130g pasztetu DROP z drobiu
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 żółtko jajka

Sposób przygotowania:

Pasztet we francuskiej kołderce
Ciasto francuskie rozwijamy, wykrawamy kwadraty ok 5/5 cm. na każdy kwadrat kładziemy łyżeczkę pasztetu drobiowego DROP. Nakładamy na siebie poprzecznie ciasto tak aby wyszedł trójkąt. Brzegi delikatnie zagniatamy widelcem. Następnie smarujemy żółtkiem jajka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C na około 15-20 minut. Życzę smacznego ;)