Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pasztet z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatny domowy pasztet z kurczaka z marchewką i pietruszką. Propozycja na kanapki na śniadanie lub kolację

Pasztet z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z kurczaka

 

  • 1 kg ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 3-4 marchewki
  • 2-3 pietruszki
  • cebula
  • 2 jajka
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, vegeta

Sposób przygotowania:

Pasztet z kurczaka
Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Kurczaka i warzywa zalewamy wodą przyprawiamy i gotujemy do miękkości. Ostudzone mielimy i dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę, żółtka, bułkę tartą.

Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą mięsną. Masę przełożyć na formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec 1 h w temp 180 stopni.
Pasztet z kurczaka
Kurczaka i warzywa zalewamy wodą przyprawiamy i gotujemy do miękkości
Pasztet z kurczaka
Ostudzone mielimy i dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę, żółtka
Pasztet z kurczaka
Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą mięsną.
Pasztet z kurczaka
Masę przełożyć na formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1 h w temp 180 stopni