Sposób przygotowania:
Udka kurczaka w sosie szpinakowym
Duże udka kurczaka podgotować w wodzie z 30 minut (wodę wykorzystać do zupy)wyjąć z wody i osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą czosnkową, pieprzem mielonym, papryką słodką i smażyć na rumiano z każdej strony na maśle klarowanym.
W garnku na maśle klarowanym zeszklić pokrojoną cebulę i ząbki czosnku z cukrem, dodać odmrożony szpinak (mam swój mrożony w liściach cały), dodać kostkę rosołowa, smażyć z 5 minut mieszając.
Na koniec dodać śmietanę słodką, wsypać mąkę i blenderem zmiksować, sos gotowy, podać z ziemniakami i surówką wg uznania.
W garnku na maśle klarowanym zeszklić pokrojoną cebulę i ząbki czosnku z cukrem, dodać odmrożony szpinak (mam swój mrożony w liściach cały), dodać kostkę rosołowa, smażyć z 5 minut mieszając.
Na koniec dodać śmietanę słodką, wsypać mąkę i blenderem zmiksować, sos gotowy, podać z ziemniakami i surówką wg uznania.