Sposób przygotowania:
Pasztet z mięsa z rosołu pieczonyETAP 1:
Przygotować mięso czyli odjąć je od kości, wybierając z rosołu wybrać też duże części warzyw. Oczyszczone z kości mięso przemielić przez maszynkę o drobnym sitku, następnie wbić całe jajko, wsypać przyprawy oraz wlać rosół z kawałkami warzyw. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy
ETAP 2:
Jak już masa jest przygotowana przełożyć ją do naczynia, w którym można piec (ja miałam specjalne do opiekania) o średnicy 18 centymetrów i wysokości 5,5 centymetra. Wstawić do piekarnika nastawić go na 200 stopni i piec 80 minut w tym 10 minut w zależności od piekarnia na rozgrzanie, piec do ładnego zarumienienia się pasztetu. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia
ETAP 3:
Ostudzony pasztet świetnie nadaje się na kanapki do kolacji lub śniadania. Dodatkowo na pasztet można położyć pomidor, ogórek, sałatę czy kto co lubi. Takim sposobem mięso z rosołu się nie zmarnuje, a dobrze się go wykorzystuje
skuter5
Czekoladka 2