Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Placuszki kokosowo-bananowe na kremówce

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne, mocno kokosowe i bardzo kaloryczne. Idealne na podwieczorek. Można dodać więcej cukru, dla mnie tyle było w sam raz.

Placuszki kokosowo-bananowe na kremówce

Składniki:

Placuszki kokosowo-bananowe na kremówce

Ciasto:

  • 125 ml śmietanki kremówki 30 %
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru kokosowego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 7 łyżek wiórek kokosowych
  • pół szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżka kaszy manny
  • 1 niewielki banan
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki kokosowo-bananowe na kremówce
1. Do miski wbijamy jajko, wlewamy śmietankę, dodajemy cukier i roztrzepujemy ,,rózgą'' lub widelcem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy banana pokrojonego w kostkę, delikatnie mieszamy.

2. Na patelni rozgrzewany olej, smażymy placuszki z obu stron do zrumienienia, usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

3. Podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Z tej receptury wychodzi 12 sztuk placuszków.

Można dodać więcej cukru.