WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2002]

Bagietka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bagietka a dokładnie polbagietka z masłem czosnkowym, żółtym serem i szynką, ugrillowana w grillu elektrycznym.

Bagietka z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bagietka z grilla

 

Sposób przygotowania:

Bagietka z grilla

ETAP 1:

Miękkie masło wymieszać dokładnie z rozgniecionym czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem. Bułkę naciąć nożem w ukośne paski. Nacięcia posmarować masłem i powkładać kawałki sera i szynki.

Gotową bagietkę włożyć do nagrzanego grilla i grillować, aż się dobrze zarumieni. Wyłożyć na talerz.

Podawać na gorąco lub po przestygnięciu.

Bagietka z grilla
Bagietka po nacaszerowaniu ułożona na grillu
Bagietka z grilla
Kawałki żółtego sera powkladane w nacięcia bułki
Bagietka z grilla
Półbagietka ponacinana nozem w ukośne paski
Bagietka z grilla
Przygotowane w kubku domowe masło czosnkowe