Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1620]

Szakszuka z pomidorami, szpinakiem i jajkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna szakszuka na śniadanie czy na obiad, u mnie zawsze na obiad, uwielbiamy i często ją przyrządzamy. Ze szpinakiem jest pyszna.

Szakszuka z pomidorami, szpinakiem i jajkiem

Składniki:

Szakszuka z pomidorami, szpinakiem i jajkiem

Składniki:

Sposób przygotowania:

Szakszuka z pomidorami, szpinakiem i jajkiem
1. Szpinak rozmrażamy. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i chwilę przesmażamy, uważamy żeby nie przypalić, przypalony będzie gorzki, dodajemy pomidory i szpinak, dusimy do miękkości i odparowania całego płynu. Przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.

2. Następnie robimy w głębienia i wbijamy jajka, oprószamy je solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i dusimy do ścięcia się jajek, podajemy od razu po przygotowaniu.

3. Smacznego życzę.

Moje rady:

Porcja dla 4 osób.

Zamiast mrożonego szpinaku może być świeży.