Sposób przygotowania:
Szakszuka z pomidorami, szpinakiem i jajkiem
1. Szpinak rozmrażamy. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i chwilę przesmażamy, uważamy żeby nie przypalić, przypalony będzie gorzki, dodajemy pomidory i szpinak, dusimy do miękkości i odparowania całego płynu. Przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
2. Następnie robimy w głębienia i wbijamy jajka, oprószamy je solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i dusimy do ścięcia się jajek, podajemy od razu po przygotowaniu.
3. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Zamiast mrożonego szpinaku może być świeży.
2. Następnie robimy w głębienia i wbijamy jajka, oprószamy je solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i dusimy do ścięcia się jajek, podajemy od razu po przygotowaniu.
3. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Zamiast mrożonego szpinaku może być świeży.
lukrowanepierniczki
skuter5
Babeczka35
U nas zawsze szakszuka jest na obiad :)
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
ciasteczka