WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pasztet z zielonej soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wegetariański pasztet z zielonej soczewicy z dodatkiem ziemniaków i warzyw z rosołu. Bardzo smaczny, pikantny i ciekawy w smaku.

Pasztet z zielonej soczewicy

Składniki:

Pasztet z zielonej soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z zielonej soczewicy
Zieloną soczewicę gotujemy na miękko i studzimy. Mielimy razem z ugotowanymi, wystudzonymi ziemniakami i warzywami z rosołu.

Do masy dodajemy jajka, tartą bułkę, startą drobno cebulkę i czosnek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i przekładamy do blaszki keksówki.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach.