Sposób przygotowania:
Patriotyczne krewetki
Krewetki rozmrozić - osuszyć . Ułożyć w pojemniczku i zalać mieszaniną oleju, 1 łyżki soku z cytryny, szczypty pieprzu i papryki .Wstawić do lodówki na 15 minut. Wyjąć osuszyć. Truskawki- 2 sztuki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło. Lekko je posolić . Smażyć na rumiano krewetki ( po 2 minuty z każdej strony ). Zdjąć z patelni na talerzyk, a na masło wlać sos chili i wrzucić pokrojone truskawki. zamieszać i ogrzewać kilka sekund. Wyłożyć truskawki z sosem na talerzyk na to krewetki, posypać pokrojoną natką pietruszki. Obok położyć 2 całe truskawki. Podawać z grzankami z bagietki. * Trzeba pamiętać by po zdjęciu krewetek z patelni sos truskawkowy robić bardzo szybko bo inaczej krewetki wystygną
31BLOT
Babciagramolka
Bo ja wychowana w PRL-u i sentyment mam do patriotyzmu :) A w dodatku Bunie juz tak mają , że bredzą więc nie przejmuj się - dla mnie może być i PRL
marylanda
Babciagramolka
Mój czy 31BLOT? - tak z ciekawosci pytam . I co do czego ten głos sie ma liczyć - krewetek ?