Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pavlova z bitą śmietaną i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny i lekki deser z bezą

Pavlova z bitą śmietaną i brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pavlova z bitą śmietaną i brzoskwiniami

 

 

Sposób przygotowania:

Pavlova z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Schłodzone białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Wsypywać po łyżce cukru pudru, ciągle miksując. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca należy dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Zmiksować na małych obrotach i odstawić. Na papierze narysować okręgi o średnicy około 12 cm. Pianę z białek podzielić na 4 i rozsmarować na papierze. Można zrobić wgłębienie po środku. Piekarnik nagrzać do 180stopni. Włożyć blachę i zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec 30 minut. Wyłączyć piekarnik i trzymać jeszcze 30 minut. Wtedy wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać łyżkę cukru pudru i zmiksować. Rozsmarować na bezach. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestkę a miąższ pokroić w kostkę. Owoce wyłożyć na bitą śmietanę i od razu podawać
Pavlova z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Schłodzone białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli Wsypywać po łyżce cukru pudru ciągle miksując Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca należy dodać mąkę ziemniaczaną i ocet Zmiksować na małych obrotach i odstawić
Pavlova z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Na papierze narysować okręgi o średnicy około 12 cm Pianę z białek podzielić na 4 i rozsmarować na papierze Można zrobić wgłębienie po środku
Pavlova z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Piekarnik nagrzać do 180stopni Włożyć blachę i zmniejszyć temperaturę do 150 stopni Piec 30 minut Wyłączyć piekarnik i trzymać jeszcze 30 minut Wtedy wystudzić
Pavlova z bitą śmietaną i brzoskwiniami
Śmietanę ubić na sztywno dodać łyżkę cukru pudru i zmiksować Rozsmarować na bezach Brzoskwinie obrać ze skórki usunąć pestkę a miąższ pokroić w kostkę