szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pęczak z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Obiad bezmięsny lud dodatek do dań mięsnych.

Pęczak z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pęczak z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z warzywami
Kaszę pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieramy i kroimy mniejsze na ćwiartki a większe na plasterki. W drugim garnku gotujemy wodę z kostką rosołową. Do gotującej się wody wrzucamy pieczarki i obgotowujemy je ok 5 minut. Na patelni na oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy stare na tarce marchwki. Całość mieszamy i podsmażamy ok 5 minut. Na patelnię dodajemy pieczarki i ugotowaną kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Całość mieszamy i nakładamy.
Pęczak z warzywami
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę
Pęczak z warzywami
Na patelni podsmażamy cebulę z marchewką
Pęczak z warzywami
Pieczarki kroimy i obgotowujemy w bulionie
Pęczak z warzywami
Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy.