zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka koperkowo fasolowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

kolejna wariacja na temat pekinki

Pekinka koperkowo fasolowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pekinka koperkowo fasolowa

 

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 1 czerwona cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 1 średnia marchewka
  • Do smaku :
  • sól
  • ocet
  • pieprz
  • cukier
  • 50-60 ml oleju

 

Sposób przygotowania:

Pekinka koperkowo fasolowa
Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać zimną wodą ( zawsze tak robię z fasolą bo zalewa jest śluzowata ). Cebulę i marchewkę obrać, marchew zetrzeć na tarce a cebulę pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski, po czym dorzucić fasolę, marchew, cebulę i koper. Następnie dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Odstawić ją na 5-10 minut do przegryzienia się smaków. W razie potrzeby doprawić.
Pekinka koperkowo fasolowa
składniki surówki wrzucić do miski i doprawić do smaku

Tagi:

fasola