zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka na jogurcie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

kapusta pekińska w nowej odsłonie

Pekinka na jogurcie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka na jogurcie

 

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
  • sok z 1/2 dużej cytryny
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • pieprz czarny do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pekinka na jogurcie
Marchew obrać i umyć. Szczypior posiekać a cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Do miski a kapustą wrzucić szczypior i cebulę i zetrzeć do miski marchew. Dodać jogurt a potem sok z cytryny i przyprawy do smaku. Surówkę wymieszać i podawać po około pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.
Pekinka na jogurcie
przygotwane skladniki na surówkę wrzucić do miski
Pekinka na jogurcie
surówke wymieszać i odczekac kilka minut aż smaki się przegryzą