iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pekinka pod francuzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra zdrowa sałatka pekińska do obiadku

Pekinka pod francuzem

Składniki:

Pekinka pod francuzem

 

  • 1/4 szt pekińska kapusta,
  • 1 szt cebula,
  • 2 szt pomidor,
  • 1 łyżka majonez,
  • 3 łyżki śmietana,
  • 3 łyżki musztarda francuska,
  • Sól,
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Pekinka pod francuzem
Kapustę myjemy suszymy i kroimy dość drobno .Cebulkę obieramy z łupiny i siekamy.Dodajemy do kapusty . Pomidora myjemy wycieramy i kroimy w kostkę łączymy z kapustą .Natkę pietruszki lub koperek siekamy dodajemy do sałatki Robimy sos. Majonez,śmietanę mieszamy i łączymy z musztardą francuską .Sos dodajemy do kapusty i mieszamy wszystko razem .Można dosolić albo doprawić pieprzem według uznania .