zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka w sosie czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

surówka z sosem czosnkowym

Pekinka w sosie czosnkowym

Składniki:

Pekinka w sosie czosnkowym

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała cebula biała
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • Sos :
  • 2 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 3 ząbki czosnku
  • mix chili Scotch Bonnet

Sposób przygotowania:

Pekinka w sosie czosnkowym
Do miseczki włożyć majonez, ketchup, przyprawy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko wymieszać i odstawić. D o drugiej miski posiekać kapustę pekińską, dodać pokrojone obie cebule, pokrojoną w paseczki paprykę i posiekany czosnek. Do tych składników dodać przygotowany sos i dokładnie wymieszać surówkę. Spożywać po przegryzieniu się smaków, czyli po około 10 minutach.

Tagi:

sosy