bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

pekińska w roli głównej I

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

niedługo majówka , przyda się jako dodatek do mięs z grila

pekińska w roli głównej  I

Składniki:

pekińska w roli głównej I

 

  • nieduża (lub pół) kapusta pekińska
  • puszka kukurydzy
  • po pół papryki zielonej , żółtej i czerwonej
  • średni ogórek zielony
  • 4 - 5 rzodkiewek
  • 2 pomidory
  • pół płaskiej łyżeczki soli
  • 1 - 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

pekińska w roli głównej I
Kapustę posiekać , włożyć do miski i zasolić . Dodać odcedzoną kukurydzę i startą na grubych oczkach rzodkiewkę . Ogórek umyć i bez obierania pokroić w półplasterki , a pomidory i paprykę w kostkę , dodać do kapusty , dolać oleju i wymieszać . Odstawić na pół godziny do lodówki .