Pekińska z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przystawka do mięs znaleziona w gazecie:-))Jest oryginalna w smaku

Pekińska z ananasem

Składniki:

Pekińska z ananasem

 

  • kapusta pekińska, 1 średnia
  • ananas z puszki, 4 plastry
  • Chrzan tarty ze słoiczka, 1 - 1,5 łyżki według smaku
  • majonez, 2 - 3 łyżki
  • Jogurt naturalny ( niekoniecznie ), 2 łyżki
  • pieprz, sól,

Sposób przygotowania:

Pekińska z ananasem
 Kapustę pekińska pokroić . Ananasa odsączyć. Jeżeli są plastry pokroić  na mniejsze kawałki.Najlepiej kupić już ananasaw kawałkach.  Składniki na sos: chrzan, majonez,jogurt oraz przyprawy  wymieszać.Tak przygotowanym sosem polać kapustę. Przyozdobić kawałakmi ananasa na wierzchu. Jeżeli chodzi o doprawianie jak wiadomo jest to kwestią gustu więc zawsze można po swojemu:-))

Tagi:

tarta