Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste mini-tarty
Z mąki, masła i soli zagnieść ciasto, jeśli nie chce się skleić dodać zimnej wody lub śmietany, podzielić na 4, rozwałkować i wykleić 4 foremki do tartaletek.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, a łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, wrzucić pokrojonego półplasterki pora i szparagi (bez główek), posypać solą i pieprzem i zeszklić. Czerwoną paprykę pokroić w drobną kostkę, oliwki osączyć i pokroić w plasterki. Całe jajka roztrzepać z jogurtem, wymieszać z warzywami, całość doprawić solą, pieprzem i chili.
Tak przygotowaną masę jajeczno-warzywną wylać na przygotowane kruche spody, na wierzchu ułożyć pozostałe główki szparagów i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (termoobieg) na 30 minut. Podawać ciepłe :)
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, a łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, wrzucić pokrojonego półplasterki pora i szparagi (bez główek), posypać solą i pieprzem i zeszklić. Czerwoną paprykę pokroić w drobną kostkę, oliwki osączyć i pokroić w plasterki. Całe jajka roztrzepać z jogurtem, wymieszać z warzywami, całość doprawić solą, pieprzem i chili.
Tak przygotowaną masę jajeczno-warzywną wylać na przygotowane kruche spody, na wierzchu ułożyć pozostałe główki szparagów i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (termoobieg) na 30 minut. Podawać ciepłe :)