czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Roladki schabowe ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szparagi idealnie nadają się do faszerowania roladek, białe efektownie się prezentują w towarzystwie czerwonej papryki z zalewy :)

Roladki schabowe ze szparagami

Składniki:

Roladki schabowe ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe ze szparagami
Schab wieprzowy pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kotlet posypać solą i pieprzem.

Ze szparagów odłamać zdrewniałe części i łodygi obrać obieraczką. Szparagi wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru i gotować 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.

Na każdy plaster mięsa położyć po 3 szparagi i kawałek papryki z zalewy. Zwinąć. Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Roladki panierować w jogurcie i bułce tartej.

Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)