Sposób przygotowania:
Roladki schabowe ze szparagami
Schab wieprzowy pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kotlet posypać solą i pieprzem.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe części i łodygi obrać obieraczką. Szparagi wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru i gotować 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.
Na każdy plaster mięsa położyć po 3 szparagi i kawałek papryki z zalewy. Zwinąć. Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Roladki panierować w jogurcie i bułce tartej.
Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)
Ze szparagów odłamać zdrewniałe części i łodygi obrać obieraczką. Szparagi wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru i gotować 5 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.
Na każdy plaster mięsa położyć po 3 szparagi i kawałek papryki z zalewy. Zwinąć. Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Roladki panierować w jogurcie i bułce tartej.
Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)
lukrowanepierniczki
biedroneczki
Czekoladka 2