ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Łazanki z młodą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

O tej porze roku trudno nie zrobić młodej kapusty z łazankami. My lubimy w takiej właśnie wersji, z dużą ilością koperku.

Łazanki z młodą kapustą

Składniki:

Łazanki z młodą kapustą

 

  • młoda kapusta
  • 3 duże łyżki masła
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól do smaku
  • duży pęczek koperku
  • 400 g makaronu łazanki

Sposób przygotowania:

Łazanki z młodą kapustą

ETAP 1:

Makaron łazanki ugotować wg przepisy na opakowaniu. Kapustę poszatkować, umyć i osuszyć - odwirować. Ugotować w niewielkiej ilości wody. Pod przykryciem.

Dodać masło, cukier, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendra i sól do smaku.

Koperek umyć, osuszyć i posiekać drobniutko. Dodać do kapusty. Wymieszać z makaronem i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na ok 15 min.

Podawać ciepłe.

Smacznego.