Sposób przygotowania:
Risotto ze szparagami
Filety z ryby posypać przyprawą do ryb, skropić oliwą i odstawić do lodówki na pół godziny. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek. Wsypać ryż i podsmażyć aż stanie się lekko przezroczysty. Całość podlewać bulionem i gotować na małym ogniu.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Cukinię umyć i pokroić w drobne paseczki. Cukinię i szparagi dodać do ryżu razem z pokrojoną w kostkę rybę i dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, zestawić z palnika na 5 minut i połączyć z jogurtem. Smacznego :)
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Cukinię umyć i pokroić w drobne paseczki. Cukinię i szparagi dodać do ryżu razem z pokrojoną w kostkę rybę i dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, zestawić z palnika na 5 minut i połączyć z jogurtem. Smacznego :)