Sposób przygotowania:
Mini tarty z łososiem, szpinakiem i camembertem
W garnku rozpuszczamy masło, rozmrażamy szpinak - dusimy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz połowę sera feta (pokrojonego w kosteczkę). Formę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200*C (funkcja z termoobiegiem).
Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów. Na każdym kawałku układamy szpinak, kawałki łososia wędzonego oraz kukurydzę. Pieczemy przez 20 minut. Pod koniec pieczenia na każdej tarcie rozkładamy plastry sera camembert. Wyjmujemy z piekarnika.
Na jeszcze ciepłych ciastkach rozkładamy resztę sera feta.
Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem oraz czerwonym pieprzem.
Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów. Na każdym kawałku układamy szpinak, kawałki łososia wędzonego oraz kukurydzę. Pieczemy przez 20 minut. Pod koniec pieczenia na każdej tarcie rozkładamy plastry sera camembert. Wyjmujemy z piekarnika.
Na jeszcze ciepłych ciastkach rozkładamy resztę sera feta.
Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem oraz czerwonym pieprzem.
mocsłodkości
ciasteczka
Czekoladka 2