Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste tosty ze szpinakiem.
1. Przygotowujemy szpinak : na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy rozmrożony szpinak i przesmażamy, dodajemy przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku. Dusimy, aż woda odparuje. 2. Mozarellę kroimy w plastry (ma być 4), a ser żółty na pół. Szczypiorek myjemy i siekamy. 3. Do miseczki wbijamy jajka, rozkłocamy razem z mlekiem, doprawiamy i dokladnie mieszamy. 4. Chleb dzielimy na 4 porcje. Układamy po 2 kromki - na jednej kładziemy kawałek żółtego sera, na drugim mozarelli. W środku ma znaleźć się farsz szpinakowy - 1 łyżka i tost ma być złożony. Tak samo postępujemy z 3 pozostałymi tostami. 5. Na patelni rozgrzewamy olej. Złożone tosty obtaczamy w jajku i smażymy na złoty kolor, jednak na małym ogniu, by ser zdążył się rozpuścić, a tost nie zdążył przypalić ;) 6. Podajemy od razu, przekrojone na trójkąty i posypane szczypiorkiem.