Sposób przygotowania:
Pełnoziarnisty Murzynek
Ciasto:
Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Następnie wlewamy olej i mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.
Pieczemy w 180 stopniach przez ok 30 - 35 minut.
Polewa:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko, likier i mieszamy. Gotową polewą dekorujemy ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami.
Smacznego :)
Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Następnie wlewamy olej i mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.
Pieczemy w 180 stopniach przez ok 30 - 35 minut.
Polewa:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko, likier i mieszamy. Gotową polewą dekorujemy ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami.
Smacznego :)