anecia04

anecia04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Penne z grilowanymi warzywami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W internecie spotkacie mnie pod nickami: kulinarne_inspiracje26, makaronik_anecia, anecia04, aneta_klimecka

Penne z grilowanymi warzywami

Składniki:

Penne z grilowanymi warzywami

 

Sposób przygotowania:

Penne z grilowanymi warzywami
- Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki oczyścić dodatkowo z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. Bakłażan pokrojony w plastry grubości 2 cm na 30 minut moczyć w osolonej zimnej wodzie, w ten sposob pozbędziemy się nieprzyjemnej goryczki z odrobiną oliwy z oliwek, aż uzyskają charakterytyczne dla grilowania paski. - Gotujemy makaron al dente: Lekko osolona woda z dodatkiem oliwy extra vergine i szczypta soli. Odcedzamy - Grilowane warzywa dodajemy do makaronu wraz z posiekanymi czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą specialite. Bon appetito!