Sposób przygotowania:
Penne z kurczakiem w sosie curry
1. Piersi kurczaka kroimy na drobne kostki.
2. Mięso doprawiamy przyprawą do kebaba oraz curry. Odstawiamy do lodówki (najlepiej na noc).
3. Rozgrzewamy patelnię teflonową podsmażamy mięso (bez dodatku tłuszczu). W między czasie podlewamy całość wodą (uzyskamy wówczas sosik).
4. Kiedy kurczak będzie usmażony wlewamy na patelnię cały jogurt i dokładnie łączymy z zawartością patelni, ponownie podlewamy niewielką ilością wody. Dodajemy curry
5. Doprawiamy do smaku (wedle uznania): maggi, pieprz.
W międzyczasie robimy makaron penno, najlepiej al dente.
Całość posypać oregano - jeżeli lubimy tego typu dodatki.
2. Mięso doprawiamy przyprawą do kebaba oraz curry. Odstawiamy do lodówki (najlepiej na noc).
3. Rozgrzewamy patelnię teflonową podsmażamy mięso (bez dodatku tłuszczu). W między czasie podlewamy całość wodą (uzyskamy wówczas sosik).
4. Kiedy kurczak będzie usmażony wlewamy na patelnię cały jogurt i dokładnie łączymy z zawartością patelni, ponownie podlewamy niewielką ilością wody. Dodajemy curry
5. Doprawiamy do smaku (wedle uznania): maggi, pieprz.
W międzyczasie robimy makaron penno, najlepiej al dente.
Całość posypać oregano - jeżeli lubimy tego typu dodatki.