Sposób przygotowania:
Penne z kurczakiem i papryką
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą oraz papryką i podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5 minut.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy jeszcze przez chwilę. Dorzucamy pokrojoną w kostką paprykę oraz przyprawy. Mieszamy i dusimy przez około 5 minut. Dodajemy przecier i znów dusimy 5 minut.
Wrzucamy makaron ugotowany al dente i mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy jeszcze przez chwilę. Dorzucamy pokrojoną w kostką paprykę oraz przyprawy. Mieszamy i dusimy przez około 5 minut. Dodajemy przecier i znów dusimy 5 minut.
Wrzucamy makaron ugotowany al dente i mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Przyprawiamy do smaku pieprzem.
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.