Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Penne z kurczakiem i zielonym pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli przejadły Ci już się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Sos o wyrazistym smaku a jednocześnie delikatny i kremowy. Najlepiej smakuje z makaronem Penne i z dodatkiem fileta kurczaka.

Penne z kurczakiem i zielonym pesto

Składniki:

Penne z kurczakiem i zielonym pesto

 

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 190 g Pesto z bazylii
  • 2 serki topione śmietankowe
  • 1 opakowanie groszku mrożonego
  • 1 opakowanie makaronu Penne
  • Przyprawa do kurczaka
  • sól
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Penne z kurczakiem i zielonym pesto

I

Penne z kurczakiem i Pesto zielonym

1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. Mięso przekładam do cebuli. Smażę 15 minut.

II

Penne z kurczakiem i Pesto zielonym

4. Następnie dodaję Pesto, groszek mrożony oraz serki topione, chwilkę gotuję do momentu rozpuszczenia się serków.
5. Makaron łączę z mięsem.

III

6. Danie gotowe.
7. Smacznego.