Sposób przygotowania:
Perłopławy śniadaniowe
Zieleninę opłukałam i osuszyłam. Jajka zalałam zimną wodą, zagotowałam i odstawiłam pod przykryciem na 10 min.. Po tym czasie przelałam je zimną wodą, ostudziłam i obrałam ze skorupek. Delikatnie palcami rozłupałam białko tak żeby żółtko pozostało w całości. Białka starłam na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Tak samo starłam kawałeczek sera żółtego, taką kostkę wielkości połowy jajka, i połączyłam go z białkami dodając jogurt. Masę doprawiłam lekko solą prowansalską. Każdy z wafli posmarowałam grubo masą serowo-jajeczną a przy brzegu ułożyłam kawałek sałaty. Na środku trzech z nich położyłam trochę kiełków a w środek kuleczkę żółtka. Przykryłam je trzema pozostałymi waflami. Ułożyłam moje "perłopławy" na sałacie. Lekkie i smaczne śniadanie :-)
Luśka
Pyza
Ale cóż, jedynka też ocena i dziękuję Ci Cherry, że poświeciłaś sekundę na jej wystawienie :-)
jaNina
Babciagramolka
Pyza
evita0007
PaniMISIOWA
Pyza
Agunia
Natala1210
elzbieta8960
Jesli nie, to ja tej 1 nie rozumie. :(
W kazdym badz razie ja daje ...5.. za pomysl ,wykonanie i za to ze tak pieknie podane.:)
Pyza
luna
robertjankopp
Ślicznie i apetycznie!!!!! :))))
Paola
Pyza
Sarenka
BR
Ciuciu