chef

chef

Szef Kuchni
[Przepisów: 16]

Pesto orzechowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

idealne do makaronów i nie tylko

Pesto orzechowe

Składniki:

Pesto orzechowe

 

  • orzechy włoskie 0,5 kg
  • masło 0,2 kg
  • miód 0,1 l
  • brandy 0,2l
  • natka pietruszki 0,2 kg
  • koperek 0,1 kg
  • kolendra 0,1 kg
  • czosnek dwa ząbki
  • parmezan 0,1 kg
  • anchovies 4 fileciki
  • sól , pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pesto orzechowe
sparzyć orzechy i oczyścić ze skórek ... zalać je miodem i brandy i poddusić do odparowania płynu... wystudzić ...teraz już z górki ... wszystkie składniki do melaksera i i i i na gładką masę ... można podawać z makaronem na gorąco i wtedy polecam zamiast parmezanu dać gorgonzolę ....