Sposób przygotowania:
Pesto z liści rzodkiewek
Orzechy ziemne obieramy ze skórek i skórki, kroimy na mniejsze części.
Liście rzodkiewki ( bez ogonków) myjemy i odsączamy z wody, kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce jarzynowej.
Do kielicha blendera wkładamy pokrojone orzechy i wlewamy olej, blendujemy.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
Gotowe pesto przekładamy do miseczki i dekorujemy listkami rzodkiewki.
Liście rzodkiewki ( bez ogonków) myjemy i odsączamy z wody, kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce jarzynowej.
Do kielicha blendera wkładamy pokrojone orzechy i wlewamy olej, blendujemy.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
Gotowe pesto przekładamy do miseczki i dekorujemy listkami rzodkiewki.
![Pesto z liści rzodkiewek Pesto z liści rzodkiewek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pesto-z-lisci-rzodkiewek-592735.jpg)
![Pesto z liści rzodkiewek Pesto z liści rzodkiewek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pesto-z-lisci-rzodkiewek-592736.jpg)
![Pesto z liści rzodkiewek Pesto z liści rzodkiewek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pesto-z-lisci-rzodkiewek-592737.jpg)
![Pesto z liści rzodkiewek Pesto z liści rzodkiewek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pesto-z-lisci-rzodkiewek-592738.jpg)