Sposób przygotowania:
Pesto z liści rzodkiewek
Orzechy ziemne obieramy ze skórek i skórki, kroimy na mniejsze części.
Liście rzodkiewki ( bez ogonków) myjemy i odsączamy z wody, kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce jarzynowej.
Do kielicha blendera wkładamy pokrojone orzechy i wlewamy olej, blendujemy.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
Gotowe pesto przekładamy do miseczki i dekorujemy listkami rzodkiewki.
Liście rzodkiewki ( bez ogonków) myjemy i odsączamy z wody, kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce jarzynowej.
Do kielicha blendera wkładamy pokrojone orzechy i wlewamy olej, blendujemy.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
Gotowe pesto przekładamy do miseczki i dekorujemy listkami rzodkiewki.