Pesto ze szczypioru czosnkowego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

To pesto o zdecydowanym smaku, ponieważ szczypior czosnkowy jest bardzo wyrazistym ziołem. Idealne do makaronu, po pieczywa czy też do grillowanych warzyw czy mięs.

Pesto ze szczypioru czosnkowego

Składniki:

Pesto ze szczypioru czosnkowego

 

 

Sposób przygotowania:

Pesto ze szczypioru czosnkowego
Szczypior płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Ząbki czosnku obieramy i kroimy na 3-4 kawałki, również wrzucamy do blendera. Dolewamy oliwę, wrzucamy orzeszki i sól. Wszystko blendujemy, ja osobiście nie blenduję pesto na zbyt gładką masę. i na koniec dodajemy starty ser, mieszamy i ewentualnie dosmaczamy solą. 

Tagi:

sery ser